30 General Knowledge For Kids (Simple GK Questions and Answers)

0

Introduction:

General Knowledge for Kids: These days Kids spend most of the time in front of Television or with Mobile Phones and are hardly aware of what’s happening in and around the world. It is very tough to select only a few GK Questions for kids as it is a vast area and in fact boundless.  Some of the GK questions may seem too simple for higher class students but it is always good to revise what you know before you add in more information to your Knowledge Base.

general Knowledge For Kids

Some Question and Answer are here as Following:

1. How many days do we have in a week?

Answer: Seven

2. How many days are there in a year?

Answer: 365 days

3. How many months do we have in a year?

Answer: 12 months

4. How many days do we have in a week?

Answer: 7 days

5. What is 2+2?

Answer: 4

6. How many colors are there in a rainbow?

Answer: 7

7. How many letters are there in the English alphabet?

Answer: 26

8. How many sides are there in a triangle?

Answer: Three

9. Which are the vowels in the English alphabet series?

Answer: A, E, I, O, U

10. Which animal is called King of Jungle?

Answer: Lion

11. Which is the largest animal in the world?

Answer: Blue whale

12. How many primary colors are there?

Answer: Three (red, yellow, blue)

13. What are your ears for?

Answer: Listening/hearing.

14. We use our eyes to — see, hear, feel, eat?

Answer: See

15. Which is the tallest animal on the earth?

Answer: Giraffe

16. In which direction does the sunrise?

Answer: East

17. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’

Answer: Camel

18. What do you call the person who brings a letter to your home from post office?

Answer: Postman

19. Which is the nearest star to planet earth?

Answer: Sun

20. Which is the principal source of energy for earth?

Answer: Sun

22. Which is the tallest mountain in the world?

Answer: Mount Everest

23. Which is the fastest animal on the land?

Answer: Cheetah

24. Which planet is known as the Red Planet?

Answer: Mars

25. Baby of a dog is called__________

Answer: Puppy

26. Which is the largest ocean in the world?

Answer: Pacific Ocean

 27. How many years are there in one Millennium?

Answer: 1,000 years

28. Which is the most sensitive organ in our body?

Answer: Skin

29. Which day comes after Friday?

Answer: Saturday

30. We use our eyes to — see, hear, feel, eat?

Answer: See

Previous articleForest & Wildlife Department Jobs Vacancies 2021 – Application Form
Next articleDistrict Health Authority Jobs DHA Hafizabad 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here